Om skolen

Hanstholm Friskole – en lille skole med store hjerter

Hanstholm Friskole er en Grundtvig-Koldsk friskole, som blev etableret i 1985. Friskolens hvide bygninger med røde tage er beliggende i ”det gamle Hanstholm” med Hansted kirke og Hanstholm fyr som nabo. Skolen omgives af en storslået natur, og ligger, som resten af Hawkantsbørn, på kanten af Vesterhavet og under en vidtstrakt himmel.

Hanstholm Friskole er en selvejende og uafhængig uddannelsesinstitution der tilbyder undervisning fra 0-9. klassetrin. Vi er en lille skole med store hjerter – hjerter der banker for fællesskabet og den nære relation mellem mennesker. Vi prioriterer et trygt og overskueligt miljø, hvor alle kender og har det rart med hinanden. Vi mener, at børn udvikler sig bedst i en tryg atmosfære, der er præget af lærernes og forældrenes fælles ansvar for børnenes opdragelse, og for de færdigheder og kompetencer de skal tilegne sig. Vi er en karakter- og prøvefri skole, hvor fagligheden går hånd i hånd med almen dannelse, udvikling og læringslyst. Hos os har barndommen fortrinsret – her skal fællesskab, selvværd, forskellighed og sociale kompetencer styrkes, og her skal der være plads til fantasien, til nysgerrigheden, til latteren, begejstringen og glæden ved bare at være til. I overbygningen tager 7-9. klasse på en årlig studietur, hvilket betyder, at man som overbygningselev kommer på tre forskellige studieture fra 7-9. klasse. Destinationerne er hhv. København, Skandinavien og en europæisk storby.

Vi praktiserer den anerkendende pædagogik og sætter en ære i at møde eleverne i øjenhøjde for derved at fremelske gensidig respekt og tolerance. Sidst, men ikke mindst, forventer vi, at alle deltager aktivt og bidrager til det forpligtende fællesskab, som er skolens ånd og hjerte. At være friskolefamilie er en livsstil. Når man bliver en del af dette fællesskab forventer vi, at man som forældre deltager aktivt i skolens liv og tager del i de aktiviteter der kræves for at holde skolen i gang og som nærer det levende fællesskab i og omkring skolen. Disse aktiviteter indebærer, foruden forældremøder og skole-hjemsamtaler, bl.a. et årligt Julemarked, et årligt Cykelsponsorløb, arbejdsdage, sommerferierengøring af skolen, Teaterforestilling mm. Forældre er samtidig altid mere end velkomne til at deltage i skolens daglige morgensamlinger og i skolehverdagen.

Samtale og indskrivning

Indskrivning i Hanstholm Friskole foregår altid efter en forudgående personlig samtale. Mange forældre tilmelder i god tid deres børn til en kommende indskrivning i børnehaveklassen. Indskrivningen til en ny børnehaveklasse foretages løbende, men helst inden juni før skolestart. Hvis vi har vækket jeres nysgerrighed og interesse, eller hvis I har nogle spørgsmål så tøv endelig ikke med at kontakte os. Vi står altid klar til en uforpligtende samtale og rundvisning.